Ingen sover gott med ont i magen...Många bebisar får ont i magen när de ätit, och då är det svårt att vara glad, och att sova gott.
Lillsprätt hade det problemet. Han var hysteriskt arg när han skulle äta (typ gallskrek och dunkade huvudet med all kraft i bröstet), vi provade Miniform, och det hjälpte. Tjohooo!

Problemet är ofta att barn som ammas sväljer mycket luft, speciellt om mjölken kommer snabbt. Det kan hjälpa att ha barnet i en lite mer upprätt position och att se till så att det rapar ordentligt efter. Minifom är ett receptfritt läkemedel där beståndsdelen bryter ner nedsvald luft så bubblorna lättare kan passera genom tarmen. Det måste tas under ett par dagar innan man märker någon skillnad.

För "problemmagar" finns även Semperdroppar. De barn som föds vaginalt och ammas har fått i sig sin dos bakterier det behöver, och får i sig fortlöpande med bröstmjölken. Men om du inte ammar, eller itne födde vaginalt, eller om du eller barnet behandlats med antibiotika kan Semperdroppar hjälpa till. Semperdroppar innehåller lactobacillus reuteri, en ”god” magbakterie som vi behöver för att ha balans i magen.

Och YES, man kan kombinera de två. Det ena har inte med det andra att göra...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0