Öka dina gravidchanser!

Det finns (enligt Google, självklart) MASSOR av saker man kan göra för att öka sina chanser att bli gravid. Jag provade både nägra vetenskapliga, och några ovetenskapliga (yes, jag låg sprattlandes på rygg, med benen i vädret för att det itne skulle rinnna ut. Jag FATTAR att det i praktiken är idiotförklarande, men what the hell, det kan ju itne skada tänkte jag...).. ;)

VETENSKAPLIGA TIPS
  • Sluta med prevenivmedel!
    Släng p-pillerna, kondomerna eller vad det nu är för preventivmedel ni använder och ha sex utan. ;)
  • Regelbundet sexliv
    Vissa säger att man inte ska ha sex för ofta eftersom det påverkar fertiliteten negativt, andra säger tuta och kör så ofta ni vill. Om mannen har problem med spermietillverkning eller liknande, eller om ni försökt i mer än ett år, kan ett tips vara att ha sex varannan till var tredje dag. Det sägs att det blir bättre kvalitet på spermierna om mannen inte har utlösning varje dag.
  • Pricka ägglossningen
    Ta reda på när du har ägglossning och försök ha sex strax innan och under den.
  • Skippa glidmedlet
    Undvik att använda glidmedel, det kan försvåra för spermierna att nå sitt mål.
  • Inventera medicinskåpet
    Om du (eller din partner) använder någon sorts läkemedel regelbundet, rådfråga din läkare om det kan påverka fertiliteten. Detta gäller även naturläkemedel. Starka antiinflammatoriska läkemedel kan störa ägglossningen. Undvik Ipren eller andra läkemedel som innehåller Ibuprofen. Låt också bli att använda Kan Jang eller andra örtblandingar eftersom en del örter kan orsaka missfall.
  • Låt inte mannen bada för varmt
    Heta bad, duschar och bastubad kan göra hans spermier slöa.
  • Ta de lugnt med alkoholen och sluta röka
    Alhkohol och cigaretter påverkar både mannens och kvinnans kropp negativt. Sluta röka och drick i måttliga mängder för att maxa era chanser att bli gravida.
  • Det tar i genomsnitt längre tid för kvinnor som som är rökare att bli med barn. Räkningen hämmar ägglossningen och gör det svårare för det befruktade ägget att fästa på livmoderväggen. Män som röker producerar färre och inte lika friska spermier
  • Ät bra mat och tänk på vikten
    Undervikt och övervikt kan påverka din fertilitet och detta gäller både män och kvinnor. Undvik transfetter (finns i typisk onyttig mat som pommes frites, småkakor, feta mejeriprodukter, glass och färdigrätter), det kan leda till att din ägglossning uteblir. Detsamma gäller för männen. Rätt mat sägs kunna påverkar spermierna både till antal och kvalitet. En vitamintablett om dagen med zink och folsyra i sägs vara positivt.
  • Minska på kaffet
    Överdriven koffeinkonsumtion anses ha en negativ inverkan på fertiliteten.
  • Stressa mindre
    Vissa säger att stress kan påverka dina chanser att bli gravid, andra säger att det inte gör det. Men i vilket fall som så mår du bättre av att stressa mindre, varva ner och ha lite roligt medan ni försöker utöka familjen. =)
HUSMORSKURER
  • Hostmedicin (Bisolvon)
    Om man har tjockt ägglossningssekret sägs detta göra det svårare för spermierna att ta sig till ägget. Många testar därför att ta hostmedicin (ex Bisolvon) under menscyklens första hälft (innan ägglossningen alltså) för att det eventuellt kan ha en effekt på sekretet.
  • Rosenrot
    Rosenroten är en naturlig växt och dess användning sägs ge ökade förutsättningar för att bli gravid. Rosenrot finns att köpa på hälsokostaffären, välsorterade mataffärer och via internet.
    Man kan börja ta det när man vill, men det sägs fungera bäst om man tar det från mensens första dag fram till äl och gör sedan uppehåll till nästa eventuella mens.
  • Bidrottninggele (Apiforce / Roayl Jelly)
    Traditionellt har bidrottninggele använts av kinesiska kvinnor för att förb'ttre fertiliteten. Många säger att den sätter igång ägglossningen ordentligt, speciellt om man ha oregelbunden mens. Har man redan regelbunden mens kan det dock ha motsatt verkan. Bidrottningele rekommenderas inte vid graviditet och ej heller till astmatiker som inte tål produkter ifrån bin.
  • Ligg kvar på rygg
    Kör missionären. Efter samlaget, ligg kvar på rygg så att sperman inte rinner ut för snabbt. Vissa stoppar in kuddar under rumpan eller står på huvudet för att garantera att spermierna lätt ska kunna simma åt rätt håll.
  • Trams och skrock säger de flesta. Samlagsställning spelar ingen roll. Man kan aldrig få spermierna att simma rätt genom att hindra sädesvätskan att rinna ut ut slidan. Spermierna hittar in så snabbt ändå och när de väl passerat livmodertappen spelar der ingen roll om man så hoppar jämfota.
  • Gå inte på toa direkt efter samlaget
    Vissa låter bli att gå på toa direkt efter samlaget, av samma anledning som de ligger kvar på rygg ett tag efter. Andra säger tvärtom, man ska gå på toa direkt efter för att minska risken för urinvägsinfektion.
  • Orgasm-metoden
    När kvinnan får orgasm dras modermunnen ihop sig och spermierna får hjälp och skjuts att ta sig in i livmodern och vidare ut i äggledarna vilket underlättar deras färd mot ägget. Får man inte orgasm samtidigt kan mannen (eller du själv) smeka fram en orgasm efter samlaget.
  • Mattips!
    - Ta en vitamintablett om dagen (innehåller folsyra, zink och annat som är bra när man vill bli gravid).
    - Drick max tre koppar kaffe om dagen.
    - Ät en grapefrukt (eller ett glas grapejuice) om dagen från mens fram till ägglossningen. Det sägs göra ditt sekret mer lättframkomligt för spermierna.
    - Avacado och broccoli sägs hjälpa ägget fästa. B6, Grönt te och Arginin sägs alla tre ha en positivt inverkan på fertiliteten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0